Heti időjárás Jelentés

SRL történések

 Rendszeres időjárásjelentés hétfőnként Sarti egyetlen időjárás állomásától!

Csak a SartiRadioLive oldalain közli rendszeres heti előrejelzéseit Sarti egyetlen időjárás állomása a SartiWeatherStation.
Minden héten hétfőn reggel 8-kor tesszük közzé a legfrissebb jelentést, melynek pontossága egyedül álló, hiszen a legközelebbi időjárás állomás aki jelentést tud adni az Sartitól 92 km-re található.

 

FRISS HETI JELENTÉS >>>

SartiWeatherStation (Gr-Sarti-Kalóztanya)

Igyekszünk a lehető legtöbb gondot fordítani az állomás működésére, így mára modern autómatikus berendezésekkel, önálló időjárás előrejelző készítő modellel és archiv adatbázissal rendelkezünk.

Az időjárás állomást 2008-ban helyeztük üzembe, kezdetbe csak a Kalózhajó és így a Kalóztúra támogatására, hogy segítségével a pontos adatoknak köszönhetően az utakat a hét utazás szempontjából a legjobb napokra tegyük.

A legfőbb ok az állomás felálítására az volt, hogy Sarti és környékére nem volt elérhető időjárás jelentés, mert mint kiderült, a legközelebbi jelentést adó állomás 92km-re található. Ezért van az hogy az univerzális időjárási oldalakon /accuweather, weatherforecast, stb../, teljesen pontatlan adatok jelennek meg Sartival kapcsolatban (azt mutatja esik az eső pedig süt a nap, stb...).

SARTI IDŐJÁRÁSA>>>

Az állomás kezdetben csak pár mérőműszerrel rendelkezett (hőmérséklet, csapadék, páratartalom, légnyomás, szélmérő, uv ), melyet egy kezdetleges időjárási adat feldolgozó számítógép vezérelt. A mérőműszerek pontosítása és gyarapítása után, már a sartikirandulas.hu oldalra, pillanatnyi időjárási értékeket jelenítettünk meg valós időben.
Később az állomás nagy hatótávolságú villámdetektorral, NOAA műholdvevővel, majd földrengés detektorral is bővült.
Az eltelt idő alatt egy hőmérséklet szenzorral, napi 4szer mérjk a tenger hőmérsékletét, ami a nyári szezonban a kalózhajó alján, télen pedig a Sarti öbül közepén 2 méter mélyen egy vízalatti bojához van erősítve.

A műszerek bővítése mellett az időjárás előrejelző modeljeinket is folyamatosan fejlesztettük, de ennek adatait kizárólag a Kalózhajó legénysége vehette igénybe.
Ettől az évtől azonban heti előrejelzést készítünk, melyet kizárólag a SartiRadioLive oldalain teszünk közzé.
Tengeri időjárás jelntéseinket, hullám előrejelzéseket, továbbra is csak a Kalózhajónak szánjuk, de a tengervízhőmérsékleti adatok a heti előrejelzésben megtekinthetőek.

Földi előrejelzésink pontossága:  0-3 óra: 98% 3-12óra: 94% 12-24óra: 80% 24-56óra: 75%
Tengeri előrejelzések pontossága 0-3 óra: 99% 3-10óra: 97 10-24óra: 85% 24-56óra: 70%
Ezek az adatok kiemelkedő pontosságról tesznek tanusítványt.
Látható, hogy 97% pontossággal, tudjuk megmondani a következő 10 óra tengeri időjárását, ezért van az, hogy kizárólag jó időben megy a Kalózhajó.

Az időjárás állomás élő adatokat csak nyári szezonban a sartikirandulas.hu oldalon szolgáltat élő adatokat.

Az aktuális jelentéseket a jrek szekcióban a Sarti időjárása rovatban találod.

HETI IDŐJÁRÁS JELENTÉS SARTI >>>